Friday, June 26, 2020

Online Books Free Optužena Download

Online Books Free Optužena  Download
Optužena Paperback | Pages: 172 pages
Rating: 4.3 | 241 Users | 19 Reviews

Specify Containing Books Optužena

Title:Optužena
Author:Slavenka Drakulić
Book Format:Paperback
Book Edition:First Edition
Pages:Pages: 172 pages
Published:2012 by V.B.Z.
Categories:Fiction

Ilustration As Books Optužena

Pet godina nakon "Fride" Slavenka Drakulić ponovo piše o boli, ali ovaj put u prvom planu nije fizička bol, nego duboka emocionalna trauma. "Optužena" je roman o zlostavljanju u obitelji, o majkama koje zlostavljaju svoje kćeri. U ime ljubavi, naravno.

U njemu se, s puno nijansi, opisuje i jedna zastrašujuće opsesivna muško-ženska veza, ali u središtu je ipak prikaz majke koja sustavno zlostavlja svoju djevojčicu.

Majka optužene udala se unatoč protivljenju obitelji, no vrlo brzo nakon rođenja djeteta brak se raspao. Roditelji joj dopuštaju da ponovo živi s njima, ali pod jednim uvjetom – mora prekinuti sve kontakte s bivšim mužem. Kad ona ipak obnovi vezu s njim, zatvara se nevjerojatan krug boli i patnje – kći je često paravan za njihove susrete, ali poslije majka ulaže silne napore kako bi je spriječila da na bilo koji način oda koga su vidjele. Metode treninga i kazni za propuste su zastrašujuće, a fascinantan je pogled u svijest žrtve koja se beznadno koprca u mreži ljubavi i boli.

List Books In Pursuance Of Optužena

Original Title: Optužena ISBN13 9789533045078
Edition Language: Croatian

Rating Containing Books Optužena
Ratings: 4.3 From 241 Users | 19 Reviews

Assess Containing Books Optužena
"Ja sam ti dala život, ja ti mogu i uzeti."Čitam puno i čitam raznovrsno. Teško, lako, šareno i mračno. Ali tek svako toliko naidje priča koja me podsjeti zašto sam se zaljubila u knjige i zašto je književnost važna za naše društvo. Nevjerojatna knjiga. Da puno ne ulazim u radnju, knjiga govori o krugovima nasilja. U centru pozornosti je Optužena (na sudu je pod optužbom da je ustrijelila svoju majku) čiju priču čitamo iz dvije perspektive - njene vlastite te vanjske u kojem se spominje kao

O odnosu roditelja i djeteta, muškarca i žene, o zlostavljanju, o krivnji, o opsesiji - i sve to tako savršeno ispripovijedano. Skidam kapu...

Knjiga počinje scenom u sudnici, u kojoj je kćer optužena za ubojstvo svoje majke. Radnja se odvija uglavnom u djetinjstvu optužene, s povremenim uskakanjima u sudnicu. Ovo je roman o brutalnoj, poremećenoj obitelji u kojoj nasilje stvara nasilje, uvrede rađaju uvrede, sadizam goji sadizam, neželjeni teret je često teret neželjenog tereta. Čak i migrena prelazi s generacije na generaciju. Sve ovo kaskadno se spušta do najslabije karike, koja se mora slomiti da bi se krug nasilja zatvorio.

U središtu je djevojčica koju majka zlostavlja psihički i fizički, koristeći je kao paravan za susrete s bivšim mužem, a koji za njezine roditelje kod kojih živi moraju ostati tajna. Teška tema koja nažalost sve više se pojavljuje u svakodnevici. Preporuka za pročitati.

Zelim vjerovat da je ovaj roman cista fikcija,neinspirirana stvarnim dogadjajima...zaista zelim,jer je ovo prestrasno,jezivo!!!

Koliko samo na svijetu ima ovakvih djevojčica, ovakvih obitelji i ovakve "ljubavi".... Teško da ću tako skoro zaboraviti ovu knjigu, potresla me do srži.

Potresno i teško štivo. Danima zarobljen u priči, brzo se čita, teško guta. Sa svakom novom stranicom strepiš nad Djevojčicom i trudiš se podsjetiti da je to samo izmišljena priča vrsne spisateljice.

0 comments:

Post a Comment

Note: Only a member of this blog may post a comment.